Strøm Service AS

7 gode tips for å unngå innbrudd i sommer

Politiet og sikkerhetseksperter har gjentatte ganger uttalt at sommerferien er høysesong for innbrudd, i både bolig og hytte. Her har vi noen råd til hvordan du kan holde innbruddstyvene unna.

innbruddstyv i bolig

Det er ingen tvil om at det har vært en stor økning av antall innbrudd de siste årene, både i bolig og hytter. Politiet anbefaler tiltak før man reiser på ferie.

Mange innbrudd om sommeren

Det er ingen som ønsker å komme hjem fra sommerferien for å oppdage at det har vært innbrudd i hjemmet sitt, eller på hytta. Det er rett og slett et mareritt. 

Man har dessverre ingen full garanti, et innbrudd kan skje, men det er fullt mulig å gjøre det svært vanskelig for innbruddstyven å bryte seg inn når du er borte. Her er noen tips og råd til hvordan du kan sikre bolig og fritidsbolig mot innbrudd i sommer.

1. Ikke legg frem fristelser

Om du skal reise bort er det viktig å rydde vekk gjenstander av høy verdi, som tyvene kan se gjennom vinduet. Legg for eksempel vekk laptoper, ipads, eksklusive smykker, vesker og andre dyrebare eiendeler på et sted som hverken er synlig eller åpenbart.

2. Lås alle dører og vinduer

Vær ekstra nøye med å lukke og låse alle vinduer og dører. Aller mest utsatt er terrassedøra eller bakdøra. Her kan tyvene oftere jobbe friere uten like mye innsyn fra veien. Husk også å låse bod og garasje. Pass på å fjerne stige og verktøy som kan brukes til å ta seg inn i huset.

terrasse dekorert med scandinaviske kurvmøbler og coffee table

3. Er det noen hjemme?

For å unngå innbrudd anbefales det at huset eller hytta di ser bebodd ut. Pass på at boligen ikke ser forlatt ut, når du ikke er til stede. 

Du kan gjerne rote litt med vilje i stua, slenge et krøllete pledd over sofaen, henge opp sengetøy på et stativ ved vinduet, legg et par sokker på gulvet foran balkongdøra eller plassere en kaffekopp synlig på kjøkkenbordet. 

La det gjerne være på et lys eller to, og trekk for gardinene et par steder. Da kan det lettere se ut som at noen er hjemme. 

4. Spør naboen om tilsyn

Om du er heldig og har noen gode naboer å spørre anbefales dette. Spør gjerne om naboen kan hjelpe deg å ta inn posten, vanne blomster ute eller lignende oppgaver som kan bidra til at hjemmet ditt ikke ser forlatt ut en hel sommer.

Om du har en elektronisk dørlås kan venner eller familie låse opp via mobilen eller en kode, og komme innom i løpet av ferien. 

5. Tidsstyring av lys

Har du hørt om smart lysstyring med stemninger og automasjoner? Vi ser en stadig økning i installasjoner av smarte løsninger, til både bolig og på hytter, deriblant smart lysstyring. 

Stemninger og automasjoner er ikke bare kjekt for å få kontroll på strømforbruket, og til å skape riktig atmosfære i heimen - det er også smart for å holde innbruddstyvene unna. Styr lysene via en app på mobilen din. 

Du kan faktisk stille inn belysningen til å automatisk skru seg på i løpet av ulike tidspunkter på døgnet, noe som enklere kan skremme bort tyvene. Om man i tillegg trekker for gardiner eller persienner er det vanskeligere å se om det er noen hjemme.

Det er også veldig smart å investere i utendørsbelysning med bevegelsessensor, slik at det skrur seg på når noen går utenfor.

innbruddstyv

6. Enklere overvåkning med smart kamera

De siste årene har vi sett en øking også i installasjoner av overvåkning med smart kamera. Smarte løsninger har hatt en bratt teknologisk utvikling de siste årene, og det har blitt både billigere og enklere. 

For hytteeiere som ikke er på hytta året rundt, kan kameraovervåkning gi en ekstra trygghet. Dette gjelder også for skader forårsaket av andre faktorer, som været eller lekkasjer, ikke bare for innbrudd.

Smart kamera kan enkelt administreres via en app på telefonen, slik at du har full kontroll på hva som skjer.

7. Installer en smart boligalarm

Nå er det enklere enn noen gang å skreddersy gode, smarte løsninger for ditt behov. Med fullverdige alarmsystemer og sikkerhetsløsninger kan du ha oversikt over alle farer som skulle oppstå - fra innbrudd, til brann og lekkasjer. 

I tillegg kan du benytte deg av en døgnovervåket alarm, som er koblet til en bemannet alarmstasjon. Boliger eller hytter med alarm viser seg av erfaring å være mindre attraktive for innbruddstyver å ta på seg, da det er mye høyere risiko for å bli tatt.

Her er en liten oppsummering av våre 7 tips, som kan hindre innbrudd i sommer


1. Ikke legg frem fristelser

2. Lås alle dører og vinduer

3. Hjemmet bør se bebodd ut

4. Spør naboen om tilsyn

5. Tidsstyring av lys

6. Smart kameraovervåkning

7. Installer en smart boligalarm

Trenger du hjelp til å gjøre boligen tryggere?

Våre elektrikere har lang erfaring med alarm og sikkerhetsløsninger. Kontakt oss, så hjelper vi deg å sette opp gode sikkerhetsløsninger til boligen eller hytta.